top of page

Kako izbrati otroško kolo?

Si tudi ti zmeden ob poplavi otroških koles? Danes je na trgu res velika izbira in tudi cenovni razpon je ogromen. Novo kolo za 3 letnika lahko kupiš že za 100 eur, cene pa se gibljejo tudi do 600 eur.

Po eni strani bi za svojega otroka vse dali, potem pa pridemo do kolesa, ki ga bo otrok najverjetneje v enem letu prerastel in je kar na enkrat vse dobro. Ob tem me kar srce zaboli. Za nas kratko obdobje enega leta, je za otroka zelo pomembno v njegovem razvoju. Lahko otroško kolo zame pomeni naložba v prihodnost. V prvih letih otrok in mi z njim gradimo temelje za celo življenje.


Zato je pomembno kakšno je njegovo oz. njeno prvo kolo.


- Več svobode, ob padcu ga bo lahko tudi sam pobral. Padci so sestavni del učenja vožnje s kolesom ter nabiranja novih kolesarskih izkušenj. Cenejša kolesa tehtajo 10 kg in več, kar lahko predstavlja že polovico otrokove teže. Tako kolo otrok sam težko pobere, še bolj ne prijetno pa je, če ob padcu pade nanj.


- Več veselja in sproščenosti. Lahko kolo je lažje poganjati in prinese več igrivosti ter možnosti raziskovanja.

Nakup prvega otroškega kolesa lahko za družino predstavlja velik finančni zalogaj. Ampak ne rabimo biti za vse sami. Na primer ob otrokovem rojstnem dnevu, lahko tudi starim staršem in prijateljem povemo, da si želimo kupiti lahko otroško kolo. Ter na koncu kupite eno veliko uporabno darilo in ne več manjših.


Lahko otroško kolo bo v enem letu verjetno pridobilo samo nekaj lepotnih prask. Starejši otrok ga lahko nato preda sorojencu ali pa ga prodate. Če primerjate številko za katero ste kupili kolo in nato številko za katero ste ga oz ga boste lahko prodali, kaj hitro ugotovite da se razlika giblje okrog 100 eur. To se pravi, kjub temu da kupite lahko otroško kolo za 500 eur, bo po prodaji za vas stalo enako kot najcenejša otroška kolesa. Zraven pa otrok pridobi še vse zgoraj naštete pozitivne občutke, ki so na koncu neprecenljivi.


Teža lahkega kolesa za 3 letnika se giblje med 5 in 6 kg.

Lahko otroško kolo Rascal Bikes 14" (povezava) ima samo 5,5 kg, Rascal Bikes 16" (povezava) pa 5,6 kg.


Zakaj so še tako posebna:


- jermenski pogon - malo dražji, ampak veliko denarja prihraniš pri servisu,


- od 20" kolesa naprej imajo prestave v zadnjem pestu - težje od običajnega menjalnika, se pa ob padcu ne polomijo,


- imajo svojo geometrijo okvirjev razvito s pomočjo otrok iz kolesarske akademije,


- kolesa so sestavljena iz kvalitetnih komponent in npr. ne uporabljajo plastike v zameno zniževanja teže,


- poganjalci imajo edinstveno geometrijo, široke gume poskrbijo za malo vzmetenja, kar je zdravo za otroško hrbtenico.Lahka otroška kolesa so na koncu čista zmaga za vse!


Vse barve in modele Rascal poganjalcev in koles si oglej na spodnji povezavi -->

Comments


Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
objave
Arhiv
bottom of page