top of page

GREEN OIL - zabavno čiščenje kolesa

Green Oil je ustvaril Simon Nash. Med vožnjo z gorskim kolesom po reki Quaggy v Londonu, se je zavedal, da onesnažuje domače okolje. Na embalaži olja za verigo je bil znak z mrtvo ribo in drevesom, ki sporoča nevarno za okolje. Ker ni uspel najti biološko razgradljivega maziva, ga je ustvaril. Tako se je začela zgodba o najbolj zelenih mazivih in čistilih za kolo Green Oil. Vsaka tekočina, ki jo uporabite na vašem kolesu konča v okolju. PTFE se kopiči v prehranjevalni verigi in med proizvodnjo se tvori rakotvorna snov, kemikalije pridobljene iz nafte pa onesnažujejo reke in divje živali.


Izdelki Green Oil so biorazgradljivi, embalaža je iz reciklirane plastike, proizvedeni so v Veliki Britaniji in vodilni na trgu biorazgradljivih maziv.

100 % BIORAZGRADLJIVA FORMULA: izdelki ne vsebujejo PTFE, ker ni biorazgradljiv.


BREZ KEMIKALIJ PRIDOBLJENIH IZ NAFTE: petrokemikalije so lahko škodljive za okolje, kar kažejo tudi razlitja nafte. Pridobivanje nafte je umazana industrija in energetsko potratna.


TRAJNOSTNE SESTAVINE, RASTLINSKEGA IZVORA: za izdelke Green Oil uporabljajo več kot 27 različnih rastlin.


BREZ PALMOVEGA OLJA: v Indoneziji in drugih državah požigajo deževni gozd in pobijajo orangutane za plantaže palm. Palmovo olje se uporablja za biogoriva, šampone, mila in veliko drugih produktov. Namesto tega Green Oil uporablja rastline trajnostnega izvora.


EMBALAŽA IZ 100 % RECIKLIRANE PLASTIKE oziroma recikliranih materialov.


FSC CERTIFICIRAN LES: kolesarska krtača je izdelana iz FSC certificiranega lesa. To pomeni, da za posekana drevesa posadijo nova.


Green Oil je partner Friends of the Earth. Skupaj verjamemo, da je skrb za okolje pomembna.


Izdelki Green Oil so varni za otroške roke in naravo, tako lahko postane čiščenje kolesa zelo zabavno!


Če želiš prispevati v dobro ljudi in narave, klikni na spodnjo povezavo in si oglej Green Oil izdelke.

Comments


Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
objave
Arhiv
bottom of page