top of page

Kaj vzeti na kolesarjenje?

Ne veste kaj bi vzeli na kolesarjenje ali še huje kam vse te stvari dati?V prvi vrsti ne smemo pozabiti na vodo ali izotonični napitek, ki ga natočimo v bidon. Tega potem enostavno vstavimo v košarico, ki je pritrjena na kolesarski okvir. Tudi mobilni telefon je dobro imeti vedno pri roki. Nikoli ne veš kaj se ti pripeti na poti. Z njim tudi lahko narediš selfi s prijateljem ali slikaš naravne lepote. Če ne želiš biti odvisen od drugih je potrebno vzeti s sabo tudi dodatno zračnico, dva snemalca plašča in tlačilko »za smrt rešit«. Res je nerodno, če stojiš ob cesti s predrto zračnico, katere ne moreš zamenjat ali za krpati, ker si brez opreme. Za piko na i pa se ti še noben ne oglasi na telefon.


Vse te dodatne stvari lahko spraviš v kolesarski žep na hrbtni strani kolesarskega dresa, v kolesarske torbice ali nahrbtnik. Na voljo so tri vrste kolesarskih torbic; podsedežna in trikotna torbica ter torbica na zgornji cevi kolesarskega okvirja. Katera ti je naljubša se odloči sam/a.


In kaj jaz vedno vzamem s sabo, ko grem kolesarit? Tlačilko, zračnico, dva snemalca plašča oziroma montirača, telefon in bidon. Če vožnja traja več kot dve uri, pa se v mojem kolesarskem žepu znajde še energijska tablica. Pogosto vzamem tudi nekaj drobiža. Nikoli ne veš kam te zanese pot in kje te zgrabi lakota, ki ti lahko pokvari srečne kilometre. Telefon in denar ali bančno kartico varno pospravim v kolesarsko denarnico ter jih tako zaščitim pred dežjem, potejem ter soljo.


Ne dovolilte, da vam predrta zračnica, žeja ali lakota pokvarijo vesele kolesarske trenutke!


Obvezno opremo za kolesarjenje najdeš tudi na spodnji povezavi:

Comments


Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
objave
Arhiv
bottom of page