top of page

Ali otrok potrebuje lahko otroško kolo?

Pred leti je bilo običajno, da se je otrok vozil s kolesom, katerega teža je dosegala tudi do polovice otrokove teže. To so bila težka kolesa z železnimi okvirji. Se strinjam, kljub temu so se naučili vozit s kolesom, se zabavali in dirkali po vaseh in mestih.


Sama poskušam živeti v trenutku oziroma iz današnjega časa vzeti najboljše. Časi izpred tridesetih, pedesetih let ali še nazaj mi ne predstavljajo nobene romantike. Ko so se starši borili za golo preživetje, otroci pa bili velikokrat prepuščeni sami sebi s svojimi strahovi in stiskami. Zato si ob besedah kako smo/so pa včasih mislim svoje. Seveda so preživeli, noben se pa ne vpraša kakšen je bil davek na nevidne stvari človeka kot so veselje, sreča, mirnost, zdravje, ljubljenost, sprejetost.

Danes je dinamika v družinah drugačna kot pred leti, v medicini in znanosti prihajajo do novih spoznanj, ozavešča se kako pomembne temelje za življenje ima gibalni razvoj dojenčkov in malčkov. S tem se razvijajo tudi otroška kolesa. Namesto 12 colskih koles s pomožnimi koleščki so prišli poganjalci, kolesa imajo aluminijaste okvirje z geometrijo prilagojeno otrokom, nekatera jermenski pogon namesto verige in skrite menjalnike v zadnjem pestu.

Lahko otroško kolo otroku omogoča več svobode. Ob padcu je manj boleče, če na otroka pade kolo, ki ima 5 kg kot pa 10 kg kolo. Lahko kolo otrok tudi sam pobere s tal in je neodvisen od pomoči starejših. Taka kolesa so bolj vodljiva med vožnjo in se z njimi lažje kolesari. Kolesarjenje se iz napora spremni v zabavo.

Lahka otroška kolesa imajo tudi svojo ceno, ki je lahko tudi do 3x višja od cene kolesa z železnim okvirjem. Sama na to gledam kot investicijo v prihodnost oziroma v otrokov gibalni razvoj. Na začetku plačaš višjo ceno, ob prodaji kolesa pa se znesek izenači s ceno otroških koles nižjega ranga. S tem, da je ob uporabi lahkega otroškega kolesa otrok dobil še veliko nevidnih stvari v obliki svobode, sreče in lahkotnega gibanja.

Za vsakega otroka želim, da bi lahko užival v vožnji in zabavi z lahkim otroškim kolesom. Vam pa prepuščam, da se odločite sami. Na koncu vsak zase najbolj ve in ima svoj prav.


Več o otroških lahkih kolesih izveš s klikom na povezavo -> LAHKA OTROŠKA KOLESA IN POGANJLACI, ob dodatnih vprašanji pa me lahko kontaktiraš na facebook ali instagram profil cycling pocket in email info@cyclingpocket.com.


Želim ti veselo kolesarjenje!Comentários


Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
objave
Arhiv
bottom of page