top of page

Želiš partnerja navdušiti za kolesarjenje?

Si tudi ti eden tistih, ki zelo rad kolesari, tvoj partner pa pač ne? Želiš partnerja navdušiti za kolesarjenje? Sledi nekaj kratkih nasvetov, ki ti lahko pomagajo.

Zelo pomembno je, da se izbere ustrezno kolo za novega kolesarja. Kar pomeni ustrezen model kolesa in velikost. Model kolesa se izbere glede na način vožnje in podlago kjer se ga bo uporabljalo. Čistim začetnikom bi za vožnjo po cesti in lepih makadamskih poteh priporočala treking kolo, za gozdne poti pa gorsko kolo. Preden se odpravita na prvo vožnjo je potrebno preveriti, če je kolo tehnično brezhibno. Da ni potem slabe volje ker preskakuje veriga ali zavora drsa ob obroč kolesa. Poskrbimo tudi da so gume na kolesu dovolj »napumpane«. To lahko preverimo s preprostim testom in sicer ko gumo stisnemo mora biti na otip trda.


Za začetne ture izberemo neprometne ceste ali nezahtevne gozdne terene, pretežno ravninske brez strmih vzponov. Nekomu, ki ni navajen kolesarjenja se lahko kolo zelo hitro zameri že ob prvem vzponu. Na začetku kolesarjenja postavimo cilj, na primer, greva na obisk do prijatelja ali v mesto na sladoled, mogoče k babici na kavo. Tempo naj bo prilagojen začetniku. Čeprav se sami verjetno nikoli ne peljete tako počasi, je vredno potrpeti, za kolesarjenje z drago osebo.


Novemu kolesarju poskušamo pokazati kakšen užitek, zadovoljstvo in veselje je lahko kolesarjenje. Med potjo ga spodbujamo in mu nudimo pozitivne nasvete. Razkazovanje mišic pa prihranimo za vožnje s sebi enakimi, da novincu ne vzamemo volje. Vsak začetek je težak, če te nekdo na prijazen način spodbuja in podpira, so tudi kolesarski začetki lažji.


Novopečenega kolesarja/kolesarko lahko spodbudiš tudi z darilom, naše ideje preveri na spodnji povezavi.Želim ti veliko uspeha, potrpljenja in veselja ob kolesarjenju z drago osebo!Commentaires


Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
objave
Arhiv
bottom of page